Annoimme massan pyöriä hollanterissa alaterä ala-asennossa 5 min. Massan hajotuksen jälkee laitoimme alaterän vivun varteen painon ja aloimme jauhamaan. Tämän jälkeen otimme näytetteen hollanterista näillä aikoilla 5 min, 15 min, 30 min, 60 min ja 90 min.
SR-luvun mittaus tapahtui sitten että otimme hollanterista otetun näytteen ja kaadoimme sen kuvassa olevaan suppiloon, sen jälkeen puristimme purstimella massaa, josta irtosi vettä joka meni sivuputkea pitkin mittalasiin. SR-luku luettiin mittalasista asteikolta yhden yksikön tarkkuudella.
Tulokset:
Näyte
|
SR-luku
|
5 min
|
57
|
15 min
|
69
|
30 min
|
83
|
60 min
|
95
|
90 min
|
yli 95
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti