torstai 10. tammikuuta 2013

Massan jauhatus ja SR-luvun määritys

Täytimme hollanterin siten että suljimme pohjaventtiilin ja kaadoimme massaa 3.6 l ja vettä 19.3 l.

Annoimme massan pyöriä hollanterissa alaterä ala-asennossa 5 min. Massan hajotuksen jälkee laitoimme alaterän vivun varteen painon ja aloimme jauhamaan. Tämän jälkeen otimme näytetteen hollanterista näillä aikoilla 5 min, 15 min, 30 min, 60 min ja 90 min.
SR-luvun mittaus tapahtui sitten että otimme hollanterista otetun näytteen ja kaadoimme sen kuvassa olevaan suppiloon, sen jälkeen puristimme purstimella massaa, josta irtosi vettä joka meni sivuputkea pitkin mittalasiin. SR-luku luettiin mittalasista asteikolta yhden yksikön tarkkuudella.

 Tulokset:
 

Näyte
SR-luku
5 min
57
15 min
69
30 min
83
60 min
95
90 min
yli 95

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti