tiistai 29. tammikuuta 2013

Sellun keitto



Täytimme hakkeella keittimen melkein täyteen ja lisäsimme valkolipeää noin 2.7 litraa ja vettä noin 4 litraa. Ennen kannen sulkemista tarkistimme tiivisteet että ne on ehjät, kannen välissä ei ole roskaa ja pinnat ovat kuivat. Tämän jälkeen aukasimme jäähdytysventtiilit. Laitoimme myös rikkivetymittarin roikkumaan keittimen viereen. Tämän jälkeen lähdimme valvomoon ohjaan prosessia.


Ensiksi nostimme lämpötilaa täydellä teholla 70 asteeseen ja sen jälkeen nostimme 60 astetta tunnissa. Lämpötilan tavote oli 170 astetta mutta nostimme sen johonki 172 asteeseen ja keitimme sellua sen 2h 45 minuuttia. Tämän jälkeen keitin ajettiin alas. Laskimme paineen noin 1 bar:n ja avasimme tyhjennysventtiilin, jotta saimme mustalipeän laskettua pois.


Valutimme keittimestä otetun suppilon tyhjäksi. Jonka jälkeen keitetty sellu pestiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti